Spørsmål & Svar

 • Spørsmål:

  Hvordan pakker dere, og hvordan beregnes frakten?

  Svar:

  Vi følger Postens egne satser for brev og pakker i Norge. Vi pakker alltid for å oppnå lavest mulig frakt. Her er noen pekepinner på hva frakten din blir:

  Produkter over 10kg kr 244,- Eksempel: Mountain Buggy, Basson 620 Stellebord og Britax Multi-tech.

  Produkter under 10kg kr 170,- Eksempel: Maclaren Quest, BabyBjörn Bæresele eller toalettsete, og Kaiser Dowwny pose.

  Småplukk kr 69,- til 92,- Eksempel: Smukker, diverse regntrekk og annet småplukk som kosekluter.

  (Velger du pakken tilsendt som Postoppkrav får du et oppkravsgebyr i tillegg:ca kr 79,-)

 • Spørsmål:

  Hva sier loven om barn i bil?

  Svar:

  Barn under 135cm/36kg. skal bruke godkjent sikkerhetsutstyr.

 • Spørsmål:

  Kan jeg kjøpe en brukt bilbarnestol?

  Svar:

  Bruksanvisningen mangler ofte til gamle stoler. Det gjør at risikoen for feilmontering øker, og at stolen dermed blir mindre sikker. Det kan også være vanskelig å avgjøre om stolen er komplett. Belter og låsbare deler kan være slitte eller av dårlig kvalitet. Hvis bilstolen har vært oppbevart på en uheldig måte eller vært i bruk ved en kollisjon, kan også sikkerheten være redusert. Hvis du ikke kjenner til stolens historie, bør du med andre ord være på vakt.

 • Spørsmål:

  Jeg er usikker på monteringen. Hva gjør jeg?

  Svar:

  En feilmontert bilstol kan være direkte livsfarlig! Be derfor din forhandler om å vise deg deg hvordan du monterer. Følg bruksanvisningen nøye om du gjør det selv.

 • Spørsmål:

  Må barnet være med når vi skal kjøpe nytt sete?

  Svar:

  En god regel er at barn og bil er med når nytt sete skal kjøpes. Et sete skal ikke bare passe i bilen, føreren skal også ha plass til å kjøre. Man må også ta høyde for at barnet skal vokse, spesielt i bena. Tenk også på at barnet skal slippe "å henge" med hodet når det sovner i bilen.

 • Spørsmål:

  Hvordan vasker jeg barnebilstolens belter?

  Svar:

  Beltene tørkes enkelt av med en fuktig klut. Det er ikke uvanlig at barn søler saft eller mister kjekssmuler som tetter beltets låsbare deler.Prøv å fjern dette ved å holde delen i noen minutter under varmt vann og tørk av til slutt. Bruk aldri oljer i låsene.

 • Spørsmål:

  Når kan vi snu barnet vårt,slik at det sitter med kjøreretningen?

  Svar:

  Vi anbefaler at barnet sitter bakovervendt til ca. 4 år. Vi anbefaler også alle å ta en titt på Trygg Trafikk sine hjemmesider. Se illustrasjonsvideo: KLIKK HER

 • Spørsmål:

  Er det mulig at barnet vårt kan sitte bakovervendt helt til 4 år?

  Svar:

  Ja det er mulig. Men her kommer forutsetningen at man har en romslig bil, og at barnet har god plass å vokse. Vi anbefaler våre kunder å plassere barnet på den tryggeste plassen i bilen, som er midt i baksetet.Da får barnet ofte også best benplass.

 • Spørsmål:

  Hvordan skal vi klare å ha barnet bakovervendt til ca.4 år?

  Svar:

  Husk at barnet ikke vet om noen annet. Det er viktig at man som foreldre er konsekvent her. Ikke la barnet få sitte "riktig" vei i besteforeldre/venners biler. Med dette er det vanligvis ikke noe problem å holde barnet bakovervendt til ca. 4 år.

 • Spørsmål:

  Kan vi ta av ryggen på beltestolen til 7 åringen vår?

  Svar:

  Vi anbefaler ikke at ryggen fjernes. Da dette gjør at barnets hode/tinningen lett går inn i glass og stål dersom man skulle havne utfor en kollisjon. Hodebeskyttelsen på beltestoler er også en god forsikring mot nakkesleng! Beltereguleringen som gjør at selen  til en hver tid ligger riktig på barnets skulder forsvinner også hvis ryggen fjernes. Bruk derfor beltestolen til den er for liten ca. 10-12 år.

Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt her, så ta KONTAKT

Våre merker:
Design og utvikling av Keyteq.no • Copyright 2010 Biteringen